Uvjeti kupovine

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je brend Royal Gardens (Poslovnica i skladište: Royal Gardens web-shop, Ivane Brlić Mažuranić 70, 10000 Hrvatska) od poduzeća Cvijet Kreativa d.o.o. (Sjedište: Horvaćanska cesta 75A, 10 000 Zagreb), a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Kupac ima mogućnost kupovine proizvoda koji se nalaze na Internet stranici www.royalgardens.com.hr

Sve cijene na internetskoj stranici www.royalgardens.com.hr izražene su u kunama s uključenim PDV-om (25%). Cvijet Kreativa d.o.o. je u sustavu PDV-a. Pri kupnji vrijede cijene na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe. Cijene su važeće do obrade novog cjenika.

Royal Gardens je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti. Također, Royal Gardens je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popuste i akcije.

Cvijet Kreativa d.o.o. (brend Royal Gardens), Horvaćanska cesta 75A, 10 000 Zagreb, OIB:61982942030 vlasnik je web stranice www.royalgardens.com.hr

Registracija


Kupac može ili ne mora biti registriran na www.royalgardens.com.hr kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od Kupca se zahtjeva da se unese e-mail adresa i lozinka.

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici Prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastite i dostavne) kako bi se zaključio proces narudžbe.

Po poslanom elektronskom obrascu/narudžbi, kupac se obavještava putem mail-a o zaprimanju narudžbe.

Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučiti će one koje može, te će pismenim putem obavijestiti kupca o isporuci samo dijela artikala te o roku isporuke za ostatak artikala. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala pismenim putem po dobivanju obavijesti od Prodavatelja. Ukoliko kupac nema e-mail adresu ili je ista nevažeća, biti će obaviješten telefonskim putem na broj telefona koji je upisao u elektronski obrazac tijekom narudžbe.

Svi artikli moraju biti naručeni i plaćeni minimalno 24h prije potrebne isporuke.

Potvrda narudžbe

Po izvršenju narudžbe Kupac će primiti obavijest da je narudžba zaprimljena te da se provjerava raspoloživost naručenih artikala. Nakon obavljene provjere o raspoloživosti artikala Kupac će e-mailom biti obaviješten jesu li isti raspoloživi, te će u istom zaprimiti i Predračun po kojem Kupac može izvršiti svoju uplatu po raspoloživim artiklima. Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini Prodavatelja, a nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

Plaćanje

Sve cijene na internetskoj stranici www.royalgardens.com.hr izražene su u kunama s uključenim PDV-om (25%). Cvijet Kreativa d.o.o. je u sustavu PDV-a.

Naručene artikle s ili bez troškova dostave (ako ih ima), kupac će prodavatelju platiti Uplatom na žiro račun IBAN (Internet bankarstvo/pošta/banka/FINA). 

Žiro račun na koji se uplaćuje iznos potvrđene narudžbe: iBANHR9424840081105781585

Prilikom plaćanja navesti slijedeće podatke:

Primatelj: Cvijet Kreativa d.o.o., Horvaćanska cesta 75 A, 10 000 Zagreb

Poziv na broj: Broj narudžbe 

Isporuka nakon vidljive uplate.

Dostava robe

Uslijed pandemije uzrokovane COVID-19, dostava artikala koji sadrže živo cvijeće moguća je samo na području Grada Zagreba i okolice.

Svi ostali artikli isporučuju se na upisanu dostavnu adresu.

Proizvodi kategorije Gifts koji ne uključuju cvijeće, obzirom da su domaće proizvodnje i mnogi se ručno izrađuju, imaju očekivano vrijeme izrade do trenutka slanja 7-10 dana, a dostava od tada unutar 3 radna dana. Svakako ćete odmah po narudžbi na Vaš mail dobiti obavijest o očekivanom roku isporuke i svim pojedinostima.

Za artikle koji ne uključuju EvoLove kategoriju proizvoda, dostava robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 3 radna dana.

Ukoliko su svi naručeni artikli odmah na raspolaganju, isporuka će biti izvršena u roku 48h po primitku narudžbe.

Svi artikli moraju biti naručeni i plaćeni minimalno 24h prije potrebne isporuke.

Kupac će o načinu i vremenu dostave biti obaviješten elektroničkim putem ili putem telefona (ukoliko mail adresa nije valjana).

Ukoliko naručeni artikli djelomično ili potpuno nisu na raspolaganju, Prodavatelj će Kupca obavijestiti elektroničkim putem ili putem telefona (ukoliko mail adresa nije valjana), te o mogućem roku isporuke. Kupac po obavijesti može prihvatiti novi rok ili otkazati narudžbu. Ukoliko Kupac otkaže narudžbu po navedenoj obavijesti, nije dužan uplatiti iznos prihvaćene narudžbe, a ukoliko je Kupac već uplatio iznos narudžbe, a odlučio se za otkazivanje narudžbe uslijed ovdje navedenog razloga, Prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate.

Kupac je prilikom preuzimanja robe dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka u dostavi.

Trošak dostave

Za narudžbe do 1.000 KN unutar Republike Hrvatske dostave za kontinentalni dio iznosi 55 KN, a za otoke 81 KN.

Iznos dostave za narudžbe iz inozemstva obračunava se po tarifama za područja izvan Republike Hrvatske kurirske službe koja vrši dostavu.

Za narudžbe preko 1.000 KN dostava je besplatna.

 

Osobno preuzimanje

Naručena roba može se preuzeti osobno na adresi Poslovnice i skladišta Royal Gardens web-shop-a :

Ivane Brlić Mažuranić 70
10000 Zagreb

Vrijeme dostave i preuzimanja proizvoda svih kategorija osim EvoLove kategorije proizvoda (za EvoLove proizvode dostava se vrši putem DPD-a)

VRIJEME DOSTAVE:

Od ponedjeljka do subote, od 10 do 18 sati.

Ukoliko je potrebno točno određeno vrijeme dostave ili je vrijeme dostave drugačije od navedenog, Kupac može obavijestiti Prodavatelja, koji će mu u najkraćem roku javiti druge mogućnosti. 

VRIJEME ZA OSOBNO PREUZIMANJE:

Vrijeme osobnog preuzimanja na adresi Poslovnice i skladišta Royal Gardens web-shop-a, Ivane Brlić Mažuranić 70, 10000 Zagreb:

po dogovoru

Ukoliko Kupac želi preuzeti narudžbu u dan i sat koji su drugačiji od navedenog, Kupac može obavijestiti Prodavatelja, koji će mu u najkraćem roku javiti druge mogućnosti.

Povrat i reklamacije

Uvjeti kupovine kao i pojedini uvjeti prodaje koji su naznačeni uz informacije o određenim proizvodima, predstavljaju ponudu brenda Royal Gardens firme Cvijet Kreativa d.o.o.  za sklapanje Ugovora te kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način ovdje utvrđenim i navedeni ovim Uvjetima kupovine iste prihvaća. Time se smatra da je zaključen Ugovor između kupca i Cvijet Kreativa d.o.o.,  prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima kupnje.

Kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Royal Gardens web shopa u vlasništvu Cvijet Kreativa d.o.o., uz plaćanje odgovarajuće naknade (navedene cijene proizvoda i/ili usluge), predmet i komercijalna svrha su ovoga Ugovora. Ugovor se zaključuje kao Ugovor sklopljen na daljinu, a mogućnosti sklapanja ovog Ugovora su putem: interneta (web shop), telefonski sa i bez ljudskog posredovanja te tiskanim promidžbenim porukama s narudžbenicom.

 Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Royal Gardens-a u vlasništvu Cvijet Kreativa d.o.o. na jedan od slijedećih načina:

·       dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik www.royalgardens.com.hr,

·       dovršenjem narudžbe kao gost korisnik www.royalgardens.com.hr

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Royal Gardens odnosno vlasnik Cvijet Kreativa d.o.o.  zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje potvrđenu narudžbu usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Cvijet Kreativa d.o.o.  i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

f) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

g) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora u slijedećim slučajevima:

– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

– ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

– ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audio snimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Royal Gardens (u vlasništvu Cvijet Kreativa d.o.o.) o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Cvijet Kreativa d.o.o.,Horvaćanska cesta 75A, 10 000 Zagreb, Hrvatska ), ili elektroničkom poštom na mail adresu webshop@royalgardens.com.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, email adresu, a može koristiti i navedeni pisani OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA, koji se nalazi na OVOM linku.

– ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i prethodno plaćene troškove isporuke (ukoliko ih je bilo), bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Cvijet Kreativa d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Povrat novca biti će izvršena uplatom na korisnikov račun čiji IBAN je dostavio u Obrascu za jednostrani raskid ugovora. Povrat novca Cvijet kreativa d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana natrag Cvijet Kreativi d.o.o.

Korisnik je dužan robu predati na adresu Cvijet Kreativa d.o.o., Horvaćanska cesta 75A, 10 000 Zagreb, Hrvatska, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju robu je dužan predati najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Cvijet Kreativi d.o.o. uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam.

Prije raskida Ugovora, korisnik se moli da se javi na webshop@royalgardens.com.hr radi detaljnih uputa prilikom povrata robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

U slučaju da je roba koju potrošač vraća oštećena i nije za daljnju prodaju, Cvijet Kreativa d.o.o. nije obvezna prihvatiti povrat takve robe i sukladno tome vršiti povrat uplate. U slučaju da je robi rukovanjem potrošača umanjena vrijednost, Cvijet Kreativa d.o.o. ima pravo na razmjerno umanjenje iznosa koji vraća potrošaču.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Cvijet Kreativi iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Cvijet Kreativu o jednostranom raskidu Ugovora.

h) U slučaju materijalnih nedostataka prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke (npr. oštećenje ambalaže), kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak,  te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Kupac tada ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak. 

Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili ne postupanja u skladu s uputama navedenim uz svaki proizvod, nije osigurana jamstvom. Zadržavamo pravo pogreške u fotografiji proizvoda. Fotografija proizvoda može biti simbolična i ne opisuje nužno sam proizvod.

Vaši prijedlozi i pitanja

Ukoliko imate kakvih prijedloga, posebnih želja i/ili pitanje, molimo kontaktirajte nas na E-mail adresu webshop@royalgardens.com.hr

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica www.royalgardens.com.hr internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Način podnošenja prigovora potrošača

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Cvijet Kreativa d.o.o.,Horvaćanska cesta 75A, 10 000 Zagreb, Hrvatska ili na e-mail adresu: webshop@royalgardens.com.hr

Izmjene uvjeta kupovine

Cvijet Kreativa d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine biti će objavljena na stranicama Royal Gardens (u vlasništvu Cvijet Kreativa d.o.o.) internet trgovine.