Politika privatnosti

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18), Royal Gardens obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima i korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista registriranih računa.

Obvezujemo se čuvati privatnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno propisanom Zakonu. Obvezujemo se da nećemo iznijeti ili dati osobne podatke trećoj stranci, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza, a tada treća strana postaje izvršitelj obrade. Kada koristimo izvršitelje obrade za obradu vaših osobnih podataka u naše ime, zahtijevamo da obrađuju vaše osobne podatke samo u skladu s našim uputama. Također zahtijevamo da izvršitelji obrade potpišu odgovarajuće ugovore i/ili izjave koji pružaju dostatna jamstva za primjenu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera na takav način da obrada podataka bude u skladu sa zahtjevima primjenjivog propisa o zaštiti podataka i osigurava odgovarajuću zaštitu vaših prava.

Vaše podatke koje ste nam ostavili čuvamo ovisno o svrsi za koju ste nam dali.  Vaše podatke koje ste nam dostavili prilikom kupnje proizvoda čuvamo za vrijeme transakcije i najduže 5 godina po izvršenju naše usluge. Podatke za koje ste nam dali privolu koristimo do opoziva Vaše privole. Podatke o financijskim transakcijama koji se nalaze na računima čuvamo trajno u skladu sa Zakonom računovodstvu.

Osobni podaci koji se obrađuju

Na internetskoj stranici https://www.royalgardens.com.hr prikupljaju se sljedeći osobni podaci kupaca:

  • ime i prezime
  • lozinka
  • broj telefona
  • adresa
  • adresa e-pošte
  • adresa slanja proizvoda
  • adresa slanja računa
  • poštanski broj
  • grad
  • tvrtka i OIB (samo za tvrtke).

Ukoliko od nas želite da kupljenu robu dostavimo na adresu primatelja koja nije adresa i pošiljatelja odnosno kupca, tada ste Vi kao pošiljatelj svakako odgovorni za davanje osobnih podataka primatelja.  Podatke o primatelju mi daljnje ne obrađujemo nakon izvršene dostave, no, u određenim slučajevima morati ćemo biti u mogućnosti, obzirom to može biti zahtjev primatelja da otkrijemo ime pošiljatelja što je pravo ustanovljeno GDPR-om. Upravo stoga, a i radi ispunjenja naših zakonskih obveza prema primatelju čije smo podatke dobili od Vas mi u predmetnom procesu smo izvršitelj obrade i svaku odgovornost prema primatelju imaju osobe koje su nam te podatke i dostavili.     

Svi podaci o klijentu strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici firme i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Otvaranje korisničkog računa

Kada otvarate korisnički račun radi naručivanja i kupnje proizvoda od Vas tražimo ime i prezime, adresu uključujući poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj, te ste sami slobodni izabrati svoju lozinku za korisnički račun.  Predmetne podatke prikupljamo kako bismo ostvarili sve potrebne informacije koje su nužne za kupnju i dostavu proizvoda putem naše stranice i kako bismo izvršili narudžbu koju ste nam poslali i izbjegli na bilo koji način moguće zlouporabe te zaštitili sva Vaša prava. Ukoliko tražite R1 račun tada od Vas ili Vaše tvrtke možemo tražiti i OIB koji je nužan za pravilno ispunjavanje računa.

Dostavljanje promocijskih materijala – newsletter

Osobne podatke će Royal Gardens koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih e-mail poruka, samo ako ste nam za isto dali privolu odnosno suglasnost, a za što je pravna osnova propisana u Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Privolu koju tražimo od Vas možete dati samo potvrdnom radnjom i istu možete u svakom trenutku povući jednostavnim slanjem maila na nina@cvijet-kreativa.hr ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci. Povlačenje privole ne utječe na obradu koja je postojala do povlačenja privole.

Krajnji korisnik ima slijedeća prava

U skladu sa zakonskim odredbama imate pravo na informaciju o Vašim osobnim podacima koji su pohranjeni u našim bazama podataka, te na ispravak, dopunu, ograničavanje obrade i brisanje osobnih podataka.

Ispravak, dopunu, ograničavanje i brisanje osobnih podataka vršimo na pismeni zahtjev upućen na email adresu službenika za zaštitu podataka nina@cvijet-kreativa.hr. Kako bismo uvijek imali Vaše točne podatke, molimo da nas obavijestite ako dođe do promjene u podacima ili ako je došlo do pogreške pri unosu istih.

Kontakt

Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima i kako ih upotrebljavamo, obratite nam se pismeno na adresu:

Cvijet Kreativa d.o.o.
Horvaćanska cesta 75a
10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 61982942030

Svoje upite možete poslati i mailom na adresu: nina@cvijet-kreativa.hr.